Trender

Skobranschrådets Pressday SS19

Sara Winter, Jessica Korondy Ring och de andra på Skobranschrådet hade ordnat en fantastiskt fin pressvisning av skomodet SS19, alltså våren och sommaren 2019.

Jessica Korondy Ring och Sara Winter.

Sara Winter på Skobranschrådet är the Queen of shoes i Sverige. Hon kan allt om skor och hon medverkar också regelbundet i Skomagazinet, där hon bland annat skriver krönikor. Vi kan även se henne i till exempel Nyhetsmorgon, där hon pratar skomode.

Skobranschrådet gör trendrapporter för skomodet inför varje ny säsong och de rapporterna kan man läsa i Skomagazinet.

På pressdagen presenterade Skobranschrådet tre trender inför SS 19. Det är:

Divine Deity, som har hämtat inspiration från arkitekturen. Här hittar vi material som strå, lin, kanvas och präglat skinn. Gladiatorsandalerna får en uppdatering med klossklackar och runda klädda band. Färgerna har jordiga toner med lätt pudrigt pasteller och accenter i aqua, cremerosa och ljus korall.

Reality Bites, där man ser inspirationen från skatemode och retrosport. Klassiska skor som penny-loafers, gubbsandaler med eller utan nitar, ökenkängor och tunga sneakers med grova sulor. Färgerna är dov cognac, kamel, khaki som bas med inslag av duvblått, senap och ljusrosa.

Pump It Up, mixar streetwear med eleganta inslag. I det här temat blandas det friskt, till exempel har flipflops fått en hög klack, sneakers och sandaler har bred snörning upp på benen. Naturliga basfärger blandas med starka knalliga färger som rött, grönt, lila, blått och gult.

Lila är en av färgerna inför våren/sommaren 2019. Så fint med de tunna fransarna.
Djurmönstrat är tillbaka och knallig orange är helt rätt nästa vår och sommar.
Gult är här för att stanna, i alla fall över nästa både vår/sommar och höst/vinter.
En av trenderna inför SS 19.
Det bjöds på god och nyttig mat.
Fin komposition i olika naturliga konjaksfärger.
Det handlar mycket om detaljerna.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *