Nostalgi,  Trender

Flame sandal

De här statementskorna stod på hedersplats i Prada-butiken i ett av de tjusigare köpcentrumen i San Diego. Flame sandal. En variant av den sandal, då med klack istället för kilklack, som presenterades redan våren/sommaren 2012. Sandalen finns i olika färger. Flera kändisar, till exempel Kendall Jenner, har setts i flamesandalen. Den går att köpa hos bland annat Mytheresa, Farfetch och Net-a-porter. Men smakar det, så kostar det. Runt 10 000 kronor får man punga ut för den.

Prada står för lyx och kvalitet. Varumärket grundades 1913, men det dröjde ända till 1979 innan den första damskokollektionen presenterades. Och den första kollektionen herrskor kom inte förrän 1993.

Något som kanske inte är lika känt är att Prada 1999 köpte engelska Church’s, det som kom att bli det första riktiga skovarumärket när det grundades 1873. Det vi ska tacka Church’s för är att företaget var först med att skilja på vänster- och högerskor i designen. Det hade man generellt inte gjort tidigare och idén sågs som helt revolutionerande när the “Adapted Boots” presenterades 1881. Tänk själva om det inte vore någon skillnad på höger- och vänsterskon…

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *