Trender

Skohimlen

Ibland brukar jag skämta om att helvetet måste vara att irra runt bland hyllorna på ICA Maxi (inget ont om just ICA Maxi, det är här en symbol för alla stormarknader), eftersom det inte tillhör mina favoritsysslor att handla mat på stormarknader. Himlen däremot, måste vara att gå runt på en outlet i södra Kalifornien utan någon som helst tidspress. Att ha all tid i världen att gå från butik till butik och bara klämma, känna och prova.

Jag tycker faktiskt att det är okej om jag utnämner mig till lite av en expert på outlet-malls i Kalifornien. Trots allt har jag bedrivit empiriska studier under många timmar och år. Därför känner jag mig trygg i att kunna utnämna Dessert Hills Premium Outlet i Cabazon, strax utanför Palm Springs, till nummer ett. Kronan i juvelen.

På hemsidan kan man läsa att den genomsnittlige besökaren stannar där i 45 minuter. Ha, 45 minuter, vilket skämt. Själv var jag där i två dagar, fem timmar första dagen och sju timmar andra dagen och jag hann inte ens med en bråkdel av alla butiker. Det här var förra året (alla bilder är också från det besöket). I år blev det bara några timmar under en dag.

Jag är inte ensam om att vilja stanna länge. Kineserna kommer i stora busslaster och de har gigantiska resväskor med sig som de fyller med sina fynd.

Hur som helst, på den här outleten finns det totalt 104 butiker som säljer skor (förstår ni nu varför jag säger att det är som att komma till himlen) och bland dem alla fina, dyra varumärken som Gucci (dit det alltid är en lång kö och där en vakt bara släpper in några nya besökare åt gången), Prada, Salvatore Ferragami, Tod’s, Alexander McQueen, Jimmy Choo, Tory Burch och Balenciaga för att nämna några. Där finns också varumärken med mer humana priser som Clarks, Ecco, Uggs och Skechers.

Här går det att göra riktiga fynd. Ofta är det upp till halva priset på skorna. Själv gjorde jag ett superklipp. Jag köpte ett par röda Jimmy Choo-stövlar som var nedsatta med 70 procent. Det intressanta är att nu när det är kristider för handeln och stora kedjor som Macy’s får lägga ner varuhus, går det bra för alla outlets. Alla gillar att göra fynd.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *